TONOs styre 2024-25. Foto: Stig Jarnes/Say Cheeze

Samstemt TONO-styre bak nye avregningsprinsipper  

TONOs styre har utviklet nye hovedprinsipper for TONOs fordeling og avregning av vederlag. Styret står samlet i å anbefale TONOs stemmeberettigede medlemmer å vedta prinsippene på det ekstraordinære årsmøte 28. august. 

 / 14/08/2024 /

TONOs nye styre har gjennom sommeren utviklet nye hovedprinsipper for hvordan TONO skal fordele og avregne vederlag til komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag.

Prinsippene er tydelige, enkle å forstå, og følger en europeisk standard ved å være gjenkjennelige med de prinsipper som allerede er vedtatt av andre europeiske kollektive forvaltningsselskaper. TONOs styre står samlet bak en anbefaling til TONOs stemmeberettigede medlemmer om å vedta dem på det ekstraordinære årsmøtet.

Fruktbart styrearbeid etter årsmøtet 11. juni

Bakgrunnen for styrets arbeid med å utvikle nye hovedprinsipper for TONOs fordelingspraksis er at TONOs årsmøte i juni stemte mot det opprinnelige forslaget.

Styret og administrasjonen erkjenner at prinsippene og informasjonen som ble fremlagt for årsmøtet kunne skape usikkerhet om hva som skulle vedtas. TONO har også merket seg kritikken som ble fremmet om at medlemmene ikke fikk tilstrekkelig informasjon eller tid til å sette seg inn saken. Dette adresseres nå gjennom tydeligere prinsipper og ved å arrangere et nytt informasjonsmøte. Dette vil avholdes den 19. august på Popsenteret i Oslo, med mulighet for digital deltakelse.

Les også: «Medlemmer med stemmerett har fått invitasjon til ekstraordinært årsmøte»

Vedtak nødvendig for å følge loven

Det er helt avgjørende at det ekstraordinære årsmøtet vedtar de nye prinsippene slik at en modernisert avregningsmodell kan bli implementert.  Det vil sikre at TONOs virksomhet følger norsk lov, relevante EU-direktiver, internasjonale CISAC-forretningsregler og strenge krav fra både søsterselskaper og medlemmer. TONOs styre oppfordrer derfor stemmeberettigede TONO-medlemmer til å delta både på informasjonsmøtet og på årsmøtet, og å stemme for de nye prinsippene.

Nærmere detaljer om informasjonsmøtet og årsmøtet, samt relevante dokumenter, er sendt TONOs stemmeberettigede medlemmer i e-post 14. august. Les også denne saken: «Medlemmer med stemmerett har fått invitasjon til ekstraordinært årsmøte».

Se prinsippene her (pdf-dokument)

 

Relaterte artikler:
«Medlemmer med stemmerett har fått invitasjon til ekstraordinært årsmøte» (14. august)
«Ekstraordinært TONO-årsmøte om avregningsprinsipper» (27. juni)
«Ny avregningsmodell viktigst for TONOs styre» (17. juni)
«Endringer i TONOs avregningsmodell»  (28. mai)

 

TONOs styre:

Ole Henrik Antonsen, styreleder (NOPA)
Mia Hallesby (Musikkforleggerne)
Knut Olaf Sunde (Norsk komponistforening)
Camilla Granlien (Uavhengig)
Kristian Dugstad (Ansattvalgt representant)
Tove Bøygard (NOPA)
Frithjof Hungnes (Musikkforleggerne)
Lise Fjelde Reiersen (Ansattvalgt representant)
Kristin Bolstad (Norsk komponistforening)
Halvard Rundberg (Uavhengig)
Glenn Nilsen (Ansattvalgt representant)